Krönika  Höns och ett för längesedan preskriberat brott  
 
 
 
  A chronicle by "Raketsport".
 
 
 

Josefines månadskrönika

 

2011-11-07    

Höns och ett för längesedan preskriberat brott

När jag läste på forumet om ”Första gången man körde moped” så kom jag att tänka på första gången jag körde bil.

Jag var långt under lovlig ålder då jag första gången satte mig bakom ratten i mammas 70-tals Merca 220d. Det var ingen smygkörning utan min styvpappa satt bredvid och instruerade, han tyckte det var läge att lära sig köra bil nu för han lärde sig köra vid 10-årsålder och jag var ju flera år äldre vid det här laget. Vad vi och för den delen ingen annan heller visste var att han aldrig haft körkort.

En annan del i historien är att han verkade som yrkeschaufför för militärutrustning på repmånaderna, vilka också tydligen glömt att be om att få se kortet.

Jag har aldrig haft rädsla för att testa nya saker eller problem med att ratta fordon i mitt liv, så i väg bar det i ganska god fart efter ett, två motorstopp. Allt gick bra tills….. Jag skulle svänga in på en skogsväg från den ”stora” asfalterade vägen, men farten var för hög och jag hann inte ratta tillbaka bilen. Servo vad är det?

 

Smack, in i en tall. Ingen mänsklig skada skedd, något omruskade gick vi ut och såg att hela högerskärmen var intryckt ända in till hjulet. Vi försökte sparka, slita och dra ut den på plats så att hjulet skulle gå fritt i alla fall. Efter en del våldshandligar på bilen bar det skamset i väg hem för att berätta för morsan vad som hänt med hennes Merca. Om jag säger så här, jag fortsatte att övningsköra efter det, men jag fick aldrig röra mammas bil igen.

 

Några av er kanske ligger sömnlösa på nätterna och undrar hur många höns det ryms i bagageluckan på en Rally kadett?  Jo, det kan jag svara på.

 

När jag var barn köpt min farsa en Rally kadett. Den var blå och grann och den sportiga looken imponerade på byns alla barn och ungdomar, vilka var den ringa summan av 4st i en by på 25 invånare. Kadetten blev dock inte långlivad i familjen p.g.a. en fortkörning

som slutade abrupt vid botten av ett stenröse, återigen ingen människa kom till skada. Men det är en historia som jag kan ta vid ett annat tillfälle.

Åter till hur många höns… En dag då Kadetten fortfarande var vid liv, kom min far hem och berättade för familjen att nu hade han gjort ett superklipp. Han hade kört förbi en hönsfarm där de skulle byta ut (läs slakta) en hel del höns mot yngre förmågor. Detta kunde vara möjlighet till ett klipp, tänk på alla goda kycklingar man ätit i sina dagar, eller är gammhöns samma sak?

- Jag köper så många som får plats i bagaget blev dealen, sagt och gjort, hönsen nackades på löpande band och slängdes i sopsäckar ner i Kadetten. Vi i familjen var lite skeptiska till det makabra fyndet i kadetten och undrade var de skulle får plats och framför allt hur länge måste vi äta torr gammal höna. Efter en lång tids plockande och slaktande kunde vi konstatera att större delen av året skulle bestå av höna på menyn, då 100 hönor fått plats i Kadetten. Min morsa slet vid spisen det året för att försöka hitta nya recept som skulle möra hönan. Jag kan efter detta berätta att en gammal värphöna aldrig kan bli mör, saftig eller god för den delen.

// Josefine Photobucket
 
   
Direktlänk till forumämnet: Första gången man körde moped